5 év

.: 2006 – Kalonda :.
.: 2007 – Rozsda-szakadék :.
.: 2008 – Åhus :.
.: 2009 – Óbánya :.
.: 2010 – Erg Chebbi :.
.: 2011 – Wadi Musa :.
Kerek 5 éve, 2006. június 15.-én készült az első bejegyzésem. Azóta sok víz lefolyt sok folyón, többek között az enyémen is. Huzamosabb ideig a Szamost, aztán a Küküllőt láttam, majd következett két folyótlan város, végül újra a Szamos partján landoltam. Ez idő alatt képek folyamatosan készültek, a maradandóbbak (témától függetlenül) néha blogra is kerültek. Amatőr és autodidakta fotósként sokat olvastam és sok témában próbálkoztam (nem mindig sikerrel). Több géppel és márkával is fotóztam, jelenleg a 3. márkánál és 4. gépnél tartok. Mindegyiket szerettem, mindegyikkel sikerült számomra szép képeket készíteni, mégis úgy érzem, hogy részlegesen kinőttem őket. A legfontosabb ok, a stockfotózás, amit még 2006-ban kezdtem kíváncsiságból, majd 3-4 évig hanyagoltam, aztán közel egy éve Szabival újra leporoltuk. A stockfotózás legnagyobb haszna számomra, hogy technikai, minőségi szempontból a legmagasabb szinten ellenőriztethetem a képeimet, sokat tanultam a visszajelzésekből, kritikákból. Persze az anyagi része is jól jön, mert így a mellékesből tudom szinten tartani a fotós eszközöket.
Mikor évforduló van, az ember kicsit tervezget, próbál előre látni. Megtettem ezt én is, és egyelőre annyi bizonyos, hogy a blog változatlanul elérhető lesz, hasonló feladattal mint eddig. Ha érdekeset, esetleg fontosat látok lefotózom. Ha ennél egy kicsit több is van benne (divatosan lájkos, bár remélem, hogy a 10 éves évfordulóra már eltűnik ez a szó a közhasználatból) akkor a saját merevlemezem poros bitjei (és neuronjai) mellett online is közzéteszem.
Mostanra kezdett kialakulni a fejemben egy irányzat, amit leginkább közel érzek a látásmódomhoz, szakmámhoz, ennek kockái láthatók az aktuális bejegyzésben is. Nagyobb hangsúlyt az elkövetkező öt évben erre szeretnék fordítani. Jelenleg készülőben van egy online galéria, amihez a kezdeti anyagot válogatom össze.

Végül, de nem utolsó sorban köszönöm a blog látogatóinak a rendszeres nézelődést és a hozzászólásokat. 2007. május 4.-étől van látogatási statisztika telepítve, azóta 19000 egyedi látogató (ez egy kicsit soknak tűnik), 32000 látogatás és 60000 oldalbetöltés volt.

aeduard

7 megjegyzés:

f. l. írta...

Adjon a Jóisten erőt, egészséget, és várom a többi bejegyzést!

hajdu tamás írta...

grat :)

Füles írta...

Tehát maradsz a lemezborító témánál :) Gratula, csak így tovább, én jövök, és nézem.

Szabi írta...

Sok-sok szep kepet a kovetkezo 50 evben :)

Mariposa írta...

your photos are magnificent..i can't say more :)

Robert Andras írta...

5 ev nagy ido, es igy visszagondolva, milyen hamar elszalt, igaz? Az egyetlen ami ezt a "rovid" idot kepes egy kicsit megnyujtani, az a lencsevegre kapott pillanatok sokasaga - es te ez profin uzod! Gratulalok!

Dorján írta...

Mult inainte... Ordas ez a bejegyzés, nagyon jó fotók. öröm volt követni, ahogy egyre jobban kikristályosodik valami, ami csak rád jellemző. Na. Filmezni nem akarsz?

Instagram