Kelet Balkán túra utolsó képei


.: ...a Durmitorból a Tara völgyén vezetett utunk :.


.: elképesztően látványos volt :.


.: skodrai sétálóutca, Albánia legnagyobb mecsetével a háttérben :.


.: szintén Albánia, a vár Skodra fölött :.


.: estére Montenegrót biztonságosabbnak találtuk, Budva fényei a távolban :.


.: szállás az olajfák árnyékában (Petrovac) :.


.: Sv. Stefan, Rambo és Sophia Loren is vásárolt nyaralót a szigeten :.


.: Kotori öböl a várból, lesz egész bejegyzés is később :.


.: Kotorban még munkára is szakítottunk időt =D :.


.: utolsó előtti megállónk útban haza, Ramsko tó :.


.: a város amelyiknek van saját vízesése, Jajce :.

Azt hiszem nagyon szerencsés kirándulás volt ez, 8 nap szép idő, csak az utolsó képen látszik komolyabb felhőzet. A Durmitorban a felhős, változékony idő is tökéletesen beillett a képbe, mivel így könnyebb volt a túrázás a hegyek között. Összesen 2400 km-t tettünk meg, kb. 5,8 l-es átlagfogyasztással, 14x léptünk át határt (Somába sajnos csak 1x kötöttek bele a határőrök), és az út során egyetlen balesetet sem láttunk. Szállás, parkolási díjak, kaja, belépők kb. 100 euro/fő volt, ráadásul az esetek 90%ban euroval tudtunk fizetni. Az út nagy részét négyen tettük meg, leszámítva Sarajevot és Visokot, ahol Soma három barátja is mellénk szegődött. Tehát a csapat: Szilvi, Ákos, Soma és én, köszönet nekik, h volt türelmük a fotózási szenvedélyemhez, ugyanis 1084 képpel tértem haza, és köszönet az autómnak is, tisztességesen helytállt. A meglátogatott négy ország közül mindenkinek Bosznia tetszett a legjobban, őszintén mondom, h hihetetlen még most is, h csak segítőkész emberekkel találkoztunk, lehetett az tanár, rendőr, fiatal, benzinkutas, nyomozó, kocsmai törzsvendég, bolti eladó, stb... . Mi egész biztosan visszamegyünk még, ajánlom másoknak is. Még egy fontos reveláció volt az út során, kiderült, h mindhárman szerelmesek vagyunk Amy Mcdonaldba :), talán Szilvi is, csak ő nem merte felvállalni :D.

aeduard

9 megjegyzés:

s@só írta...

Az utolsó fotódat eddig csak festményen láttam így... és ezzel elmondtam mindent. A többit majd élőszóban megkapod:))))

Várday Béla írta...

Kiváló fotók! Gratula!

Szabi írta...

Szep kis kirandulas volt, es olcso meg latvanyos,..., es persze gyonyoru kepekkel.
Tudod azert a varrol tobb kepet kovetelnek ... :)

Füles írta...

Nincs mit írnom, csak ismételném önmagam.
Milyen a bányában?

Mollie írta...

hűha...!

Vass Lehel írta...

Ket kerdes,
Ebbe a 100 Euban milyen szállás tartozott bele? Satorral voltatok vagy pedig valami panzioban aludtatok. Kb mennyiert lehet olcso es jo szallast talalni Montenegroban Pl Kotorban?
Ez az ami erdekel mert jkulius vegen mi is bele vagunk egy Del Balkan turaba. A masik kerdes, hogy a Mostari hidas fotodat szurovel keszitetted valamilyen szurke szurot hasznaltal?

Jok a fotok es, varok meg azeert beszamolot mert amit idaig irtal az semmi.
Na jo na csak hulyultem

aeduard írta...

@ s@só - remélem lesz idő élőben is, kicsit hosszabban átbeszélni az eseményeket

@ Várday Béla - köszönöm

@ Szabi - sejtettem, h nem éred be ennyi várral :) több készült, de nem biztos, h több fog felkerülni, nem sikerült az helyszíni állapotot megfelelően dokumentálni

@ Füles - nem is tudom hol van Csuklanirossz, kezd megfogyatkozni ez a pólus :). A bányában kéremszépen esős az idő, lassan telik és szürke.

@ Mollie☮ - :)

@ Vass Lehel - mi szinte kivétel nélkül kempingekben aludtunk, én személy szerint lusta voltam sátrat állítani, ezért bivak volt folyamatosan (1 nap kivételével), ilyenkor lehet spórolni 2-3 euro sátordíjat is. Ha körutat terveztek, akkor szerintem teljesen fölösleges panziókban gondolkodni, mert szinte kizárólag csak éjszakára használjátok a szálláshelyet, így a csillagok alatti alvásnál jobb nincs, mosakodási lehetőség minden általunk meglátogatott kempingben kiváló volt. Panzió árakat nem tudok, a tulajdonképpeni kotori térség nem a legjobb a strandolásra, egyrészt mert nem nagyon van megfelelő tengerpart sem és a víz sem annyira tiszta mint pár km-el az öböltől.

Ami a mostari fotót illeti, szerintem polár szűrővel készült, szürke szűrőt nem használok, mert legutóbbi figyelmetlenségem miatt átmenetes helyett teljest adtak, azt meg nem nagyon tudom használni.

Hosszabb beszámoló nem lesz, már ez is nagyon megerőltető volt és nem rám jellemző :).

Mariposa írta...

gorgeous stuff. wished i knew what you wrote about though :)

Füles írta...

@Mariposa: try this thing:
http://translate.google.com
It performs pretty well.

Instagram