Kotor


.: ha Horváto.-ban Rovinj, Szlovéniában Piran, akkor Montenegróban Kotor :.


.: a vár, megéri megmászni, de fel kell készülni kb. 500 m szintre :.


.: szintén a várfalról, ha ti tudnátok milyen szép ez színesben :) :.


.: barangolás a város utcáin :.


.: hihetetlenül vonzott a víz, annak ellenére, h nem javasolt a fürdés :.

aeduard

22 megjegyzés:

Vass Lehel írta...

Latom nálad is ugy van, ha a fehér és a fekete szín akkor van egy színes Tv-d. Amugy jok a fotók, de nekem személy szerint színesben jobban esett volna.

aeduard írta...

tudtam, h lesz panasz a színek elcsalása miatt :)

Vass Lehel írta...

Egy kerdsem lenne, a horgászos fotó alatt azt irod, hogy nem javasolt a fürdés. Es itt a kérdés, hogy miért nem? Ezek szerint Kotorban nincsen strand vagyis fürdésre alkalmas part szakasz? csak mashol?

f. l. írta...

Ezzel a sorozattal is csak azt az érzést (irigység) kelted bennem, hogy nemhogy fantasztikus helyeken jársz, hanem a nézésed ösztönösen átáll látássá. Szuperek a képek.

aeduard írta...

@ Lehel - Az egész Kotori öblöt körbeautóztuk (az út kb. 5-10 m-re van a tenegertől), és sehol nem láttunk strandolásra alkalmas helyet. A víz elég mély az egész öbölben, és viszonylag nagy a hajó forgalom is, az útikonyvek is a hajók által okozott szennyezés miatt nem tanácsolják a fürdést. Ez nem azt jelnti, h nem láttunk úszkáló embereket, de azok helyiek voltak.

@ f.l. köszi :)

Füles írta...

Színes filmet Eduárdnak! Mentsük meg Eduárdot! Adj 1 forintot, és megmentesz egy fotóst! Adód egy százalékával támogass te is egy tehetséges fényképészt!

Önök egy jótékonysági felhívást olvastak.

aeduard írta...

igaz-e nem kell számlával igazoljam a pénz felhasználását? :)

Mariposa írta...

last pic is captivating!

Dorján írta...

Az utolsót is fekete-fehérben kellett volna:)

aeduard írta...

készült abból is FF, de ha úgy töltöm fel, az olvasóim 50%-át elveszítettem volna :D, így is készül egy szörnyű összeesküvés ellenem :D...hamarosan kiderül...

egyébként nem is tudjátok, h pl. a harmadik fotón a sok szín (kék ég, türkiz tenger, az óváros piros háztetői, stb...) mennyire elvonta volna a figyelmetek az apró részletekről, a térről, távolságról, arányokról :D

Füles írta...

Kedves művész úr,
Miért gyárt összeesküvés elméletet?
Inkább fotózzon.
Színesben.

Ki van amellett, hogy Eduárd ezentúl RAW-ban töltse fel a fotóit? Azt gondolom, hogy ez adná a legnagyobb szabadságot nekünk, tehetségtelen csodálóinak :)

csuklanirossz írta...

Mindenki elvan azzal, hogy színes vagy nem színes, de emberek, az utolsó be van égve! Ez olyan mintha a plasztikai sebész fordítva varrná vissza a mellet.
Ismer valaki egy fotózásra specializálódott terápiás csoportot?

Füles írta...

OK, hát én ezt így nem mertem kimondani, de ha már itt tartunk, az utolsó előtti is be van égve...

Füles írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
csuklanirossz írta...

S a negyedik képen csak négy ember van, mikor nyugodtan elférne azon 6-7 is.

aeduard írta...

s akkor magik engem most b@szogatnak? vigyázzanak, mert felbérelek egy ukrán bothálózatot és mindkettejük blogját teleszpemmeltetem.

erdővidék írta...

Üdv.
Számomra a kedvenc a,
Barangolás a város utcáin;
ezenkívül a horgászós is igen kedvenc.

Köszönöm.

aeduard írta...

he látjátok? Viktor a két kiégett képet szúrta ki :P


köszi egyébként :)

erdővidék írta...

Eduárd.
Nekem az említett két fotó azért tetszik azok elmesélnek egy történetet.
A többi kép is szép, akinek az tetszik, hogy egy tájképet, vagy egy zsánerfotót, építészetet akar látni...kék égbolttal, meredek várfalakkal.
De az kép amelyiken ott látom a teregetett ruhákat az részben az ott lakó emberek életéről szól, részben a sikátorról amit úgy látunk, hogy majdnem hamis téma kategória, hisz nem tudom eldönteni, hogy vajon a három kiránduló a témája a fotónak, vagy ennek a szűk utcácskának az építészeti stílusa. Ez a fotó kíváncsivá tesz! Látni akarom az ami a kőfal mögött van. Ott akarok lenni az utcácskán én is, hogy süssön a nap...hogy "kiégessen" engem is, amikor kiérek az árnyékból.
A horgászó férfi maga a tökély!
Erre a fotóra mondják, hogy harmónia.
A Fibonacci spirálnak az origója is lehetne! S ezeken túl ez a fotó is egy hosszú történetet mesél és kíváncsivá teszi a nézőt:-fogott-e halat? S ő is azért égett ki mert a napon áll. Majdnem dél van, vagy alig múlt el, hisz a horgásznak épp a lába elé, a vízbe esik az árnyéka.

Köszönöm.

sippppi írta...

sziasztok, ha mar ennyi komment van en sem szeretnek elmaradni, Csuklanirossz-nak igaza van, hogy elfert volna 6-7 ember, nos en ezzel ugy vagyok, hogy nem szakmam de jobbat esztergalnek, igy vagyok azzal a keves emberbol osszeallitott fotoval is. Szerintem ez egyreszt hatranyos megkulonboztetes azokkal szembe akik nem lehetnek az Edu kepein. Tuljadonkeppen a foldon ket fele ember letezik, az akirol van Edunak fotoja es az akirol meg nincs. Szoval ezen mindenki gondolkodjon el, es szalljon magaba az aki mar megjelent a blogon, es gondoljan azokra azaz rank akik nem.

aeduard írta...

@ Viktor: nekem röviden kell válaszolni, nagyon köszönöm!

@ sipppi: te szerencsére az első csoportba tartozol :) és remélem a legközelebbi közös fotózáson tenni fogsz azért, h ne csak három ember legyen a képeken :D

alterdom írta...

Ön a szép tájak, de előnyben van a fekete-fehér: lenyűgöző!

Instagram