Sharing the same spot 3.


.: ez normáááális??? :.

- sok furcsa lepkével találkoztam itt Apátiban, voltak olyanok mint a falevelek (szín és forma is talált), volt olyan amelyiket 3 órán keresztül bosszantottuk és nem adott semmi életjelet magáról. Miután Cseapó kolléga felragasztotta egy lapra, döntött úgy, h tovább szeretne állni (szerencsére a sikerült egy párperces műtéttel eltávolítani az ISO A4-es lapról, és azóta is boldogan él, ha meg nem halt :) ). Na de ez? az egyik csápja akkora mint egy tízforintos, nem mértem le a szárnya fesztávolságát, de simán van akkora mint az egyik tenyerem... . Aki tudja, a nevét, esetleg az okát, h miért jó egy lepkének ekkorára nőni, az kérem ossza meg. (És mielőtt István nevű blogkövetőim fantáziája nagyon elkalandozna, kihangsúlyozom, h semmilyen tudományos bizonyíték nincs arra vonatkozóan, h ennek bármi köze lenne a munkahelyem közelébe szállított anyagokhoz :D ) -

aeduard

12 megjegyzés:

Füles írta...

Pedigh István nevü blogkövetőd, aki inkognitóban jelentkezik, mint Füles, egyértelmüen bizzonyítottnak látja a tényt, hogy ott valami szivárgás van. Nem raktátok rendesen vissza a fedelet.

Szabi írta...

Erdekes, ekkora lepket csak valami kialitason lattam, itt a kornyeken meg nem,..., lehetseges hogy valami radioaktiv cuccokat gyurtok a foldbe? :)

aeduard írta...

már te is Szabolcs :D , az első kommentnél semmi meglepetés :)

Dorján írta...

és ez a szép sárga színe esténként lágy foszforeszkálással örvendezteti meg a gazdáját. Tényleg abba kéne hagyni amit csináltok, mert ekkora lepkék nincsenek:D

Mariposa írta...

that's a beautiful Silkmoth!"Antheraea frithi". I googled to find it's name. ;)
Gorgeous pic!

eniko írta...

szemrevalo teremtmeny...igen. s oszt milyen jo h lepkekisasszonyt lepkekisasszonynak hivjak mert kitudott segiteni :D

aeduard írta...

@ Dorján - adtál egy ötletet, ki kellene próbálni, h mennyire erős a fénykibocsátása, ma este egyet hazaviszek...ha beválik, és vállalod az otthoni terjesztést, nyithatnánk egy közös üzletet :) Feltölteni pedig jöhetnének vissza :D.

@ Mariposa - thnx for the name, I didn't had the time to search for it

@ eniko - :D , legalább vette a fáradtságot :P

Egyébként azt nézem, h jó lenne hajcsattnak, igaz csak nappalra, mert éjjel eléggé izgága.

És azt elfelejtettem leírni, pedig fontos, h sajnos egy Nikonnal készült képről van szó, az enyém nem volt kéznél így a céges gépet kellett használjam. Tudom, h a Pentax Istenek ezt nem nézik jószemmel, de mégsem akkora blaszfémia, mintha Canon lett volna :D.

Lilu írta...

Nehogy azt hidd, hogy a Canon Istenek nem követik nyomon a világ folyását, mert követőik és ügynökeik ott vannak mindenütt, itt is.

aeduard írta...

@ Lilu - ajaj, de milyen messze van a napsütötte Ciprus, az apáti bányák mélységeitől :D

Nick írta...

Helló, én Horvátországban láttam ilyent, most, kb. 100-ra a Plitvicei tavak-tól. Döbbenetes látvány, a csápjai mint a radarok.

Buday Ádám írta...

Hali, csak véletlenül keveredtem ide az index fórumáról.
A lepke tölgy selyemlepke (Antherea yamamai), nem őshonos, de nálunk terjedőben lévő hatalmas állatka.

Üdv. Buday Ádám

aeduard írta...

köszönöm a pontosítást

Instagram