I feel Slovenia - Irány az Adria

.: utolsó kép Bohinj környékéről :.
- 4 nap nagyszerű időt fogtunk ki, talán néha a déli felhősödés jöhetett volna később, de egyébként hibátlan volt -

.: idén is meglátogattuk Predjama-t :.
- a GPS-t követve sikerült megismerni a vidéki tájat is (kukoricaföldek, kosárlabdapálya, stb...), természetesen nem a technika a hibás, a köszönet azokat a digitalizáló emberkéket illeti, akik a földutat aszfaltnak címkézik :) -

  .: Postojna, Európa egyik leglátogatottabb barlangja :.
- évi 400-500 ezer turista látogatja, gondoltuk még kettő már nem sokat változtat ezen, így hát mi is megnéztük magunknak. Nekem annyira nem tetszett (nem is igazán szeretem én a barlangokat), gyorsan végigvittek rajta, látvány... hát volt valami, de én láttam már szebb cseppköveket. Viszont érdekes volt a Barlangi vakgőte (nem szeretnék vele álmodni, simán beillik valami zergnek),  a vonatozás, illetve amint 3 vonatnyi turista (legalább 200 fő) tolakodik, gyúródik a keskeny ösvényeken. Akik látogatnák számítsanak rá, hogy a barlangban nem szabad fotózni. Én nem tudtam, ezért fotógép, állvány nálam volt. Látván a tiltó feliratokat, rajzokat a bejáratnál, fejben előre szerkesztgettem az angol mondandómat, készültem a dumára. Ellenőrzésen a jegyeket nézték, illetve minket fotóztak, így senkit nem érdekelt a háromlábúm. Indulás után, amint a vonat bevette az első kanyart rögtön "bliccáradat" lepte el a barlang falait, kiderült, hogy sunyiban mindenkinél volt aparát, csak jól elrejtve. Így én is nyugodtan fotóztam, a nagy semmit. Biztos egyébként, hogy van ott látnivaló, csak oda nem nagyon visznek ekkora csapat turistát, illetve a barlangi fotózás is egy külön műfaj, én meg nem értek hozzá. -


.: Lipica, lovak, nagyon kellemes élmény volt, korrekt körbevezetéssel :.

.: Piran(o) a várfalról :.
- itt kicsit "ügyeskedtünk" :), mivel 1 euró a belépő a várfalhoz, és az érme egy forgóajtót működtet, gondoltuk spórolunk, így kicsit összepréselve magunkat egy fordulattal átfértünk mindketten -

.: a kikötő napnyugta után :.

.: a Szent György katedrális harangtornyából :.

aeduard

9 megjegyzés:

f. l. írta...

nagyon nagyon j= ez a sorozat is.

Vass Lehel írta...

Igen, tényleg nagyon jó kis sorozat, csatlakozva Fülöp úr véleményéhez. Amúgy ha idáig nem emlitettem akkor most mondom, hogy talán Szlóvénia az az ország ahol szivesen leélném az életem. :-o)
Még több Szlovéniát akaroooooooooook

Füles írta...

Eltérve a megszokott stílusomtól most azt kell írjam, hogy jók a képek, a kikötős pedig nálam mindent visz.

Szabi írta...

Nagyon jo sorozat de az utolso kep az nagyon bejon, hihetetlenul jo.A barlangfotozas az jo cucc en kostolgattam filmes geppel, digitalissal kevesebbet,..., de elmegyunk majd egy barlangba ami nagyon szep...errol mar beszeltunk (neked nem igazan fer a fogadra, de hidd el a barlangaszas jobb mint a szoja olaj)

Apróbirtok írta...

Nem ismételném meg az előttem szólókat. Külön élmény, hogy Predjama-t kivéve mindenhol jártunk, csak megörökíteni nem sikerült semmit kellő minőségben. Kár, hogy a széna szárító mellett Holstein-fríz tehenek vannak. Mennyivel stílusosabb lenne a Szímentáli vagy a Pinzgau.
Lipica örök kedvenc, bár kb annyira szlovén, mint amennyire román az erdélyi történelmi emlékek többsége. A szlovéneket csípem!

csuklanirossz írta...

Nem akarom elszólni magam, de ezek a képek mintha érettebbek lennének mint az előzőek, és nem azért mert szép sorjában elmaradoztak a fallikus szimbólumok róluk. Nem.
Szinte már férfiasak, pelyhedzik a rétek bajsza, vállasodnak a tehenek, mutálnak az épületek visszhangjai a fejemben...csak egy kicsi hiányzik..egy pár nap.

Füles írta...

Előző kommentem sztornó. Nézem a tévében, és egész Szlovéniában árvíz van. Evidens, hogy fotósunk, khm, hallucinogén összetevőket tartalmazó szert fogyasztott, mikor ilyen tájakat látott :)

aeduard írta...

Én mindig a szürke, hétköznapi valóságot tárom elétek, szemben a liberális média érdekcsoportok által eltorzított szemüvegétől. Mivel a fentebbi szerző feltételezem nem a saját szemével látta a megnevezett helyzetképet, ezért ilyen fényben tessék az esemény valóságértékét kezelni.

@mindenki: köszönöm a kommenteket,ha nem unom el lesz még egy szövegesebb bejegyzés is

Robert Andras írta...

Gratula! Cucc helyeken jartal! Csak be kellene vallajak egy utat Szloveniaba - latom nagyon megeri! ;)

Instagram