Kockák a Biharból

.: ... :.
 Már rég érlelődött bennünk, hogy jó lenne kiugrani egy nyugis hétvégére Pádisra, főleg, hogy most újra 100%-ig a Szigethegység alatt lakom. A hangulatot fokozta István májusi élménybeszámolója, majd Fülesnél is olvasom, hogy idén is megjárták Pádist. Aztán adódott egy felkérés, amit kihasználva beültünk az autóba és szombat reggel (egy héttel ezelőtt) elindultunk a Bihar-hegység irányába. Elég sok gikszer került az útba, de végül nagyon jó két nap sikeredett.

.: délutáni kitérő a Csodavárál :.

.: glavoi-réti pimasz lovak reggelije :.
Történt, hogy érkezésünkkor csak a Glavoi-rét legszélén találtunk sátorhelyet (természetesen itthon hagytuk a sátor rudazatát :)), ahol épp egy ügyeletes polgár kergette a látszólag békésen legelésző lovakat. Csak mosolyogtunk azon, hogy egy fél dinnyét két ló másodpercek alatt eltüntetett, és mellettünk levő sátornál a szemét szét van hordva. Sőt reggel is mosolyogtunk, amikor a sátrak között átvonuló pompás hátasok egyike felénk vette az irányt és érdeklődve közeledett. Reggeliztünk és ő is kedvet kaphatott pár falathoz mert hirtelen közöttünk termett és elkezdett szemezgetni. Piszi próbálta lökdösni, noszogatni, de vendégünk nem hátrált. Ráadásul engem jól meg is ugratott. Végül egy kenyeret, és pár zöldséget zsákmányolt.

.: Galbina-kőköz szurdoka :.

.: az Eminenciás-vízesés nyáron, ősszel már láttuk :.

.: Rozsda-szakadék, itt 2007-ben jártam, akkor még bátyóékkal :.

.: végül a csapat :.

aeduard

3 megjegyzés:

Mufurcék írta...

Nagyon jók a képek. Értsük azt hogy mi voltunk a felkérők?
Ne feledjük a "mokanyeszk" esőt amit Piszi folyton hangoztatott, annak ellenére hogy inkább kitartóbb nyári zápor kavart be egy kicsit...

Robert Andras írta...

Ezt az utvonalat egyutt is vegigjartuk... de a kepek nagyon joklettek! Grats!

Robert Andras írta...

Ezt az utvonalat egyutt is vegigjartuk... de a kepek nagyon joklettek! Grats!

Instagram