Ejtőzés a Nyugat-Torosz-hegység lábánál

Idén a nyári kiruccanás helyszíne újra Antalya volt, szigorúan tartva, hogy a mediterrán régióba csak június elején vagy szeptember-októberben megyünk. A hőmérséklet teljesen baráti volt, egy nap kivételével (34 °C) a maximum hőmérséklet nem haladta meg a 30-31 °C-t. Ezúttal a várostól délre, a Nyugat-Torosz-hegység lábánál volt a bázisunk (Beldibi, Kemer mellett). Az üdülőt csak egyetlen nap hagytuk el, akkor Antalyába és közelben található Göynük-kanyonba tettünk egy villámlátogatást.



.: a két szintes lakóházak egy parkszerű területen voltak, fenyő illattal és madárcsicsergéssel (a sirályokat leszámítva, azok egészen biztos nem énekes madarak) :.

.: több részen kaktuszos díszkert volt :.

.: program rengeteg volt, itt éppen Orsi állt be a tornászni :.

.: Máténak leginkább az autózás, labdázás, esti bulizás tetszett, de utolsó előtti nap végre megbarátkozott a vízzel is :.

.: idén velünk voltak Orsi szülei is, elég nagy segítségnek bizonyultak :.

.: az őshonos fenyőfák között akad egy-két egzotikum is, pl. ez az óriási fikusz :.

.: Máté vacsora után, nekünk közben, parti sétával/futással köszönt el a tengertől :.

.: a hegyek közelségéből adódóan a part nem finom, sárga homokos (mint pl. Side környéke), hanem sötétebb árnyalatú, mészköves és ritkábbak a homokos szakaszok :.

.: hajnali zen :.

.: medencével bőven el volt látva ez az üdülő is :.

.: hangulatos esték a stégen :.

.: a délutáni kirándulás helyszíne, a Göynük-kanyon :.

.: a 2 km-es gyalogösvény végén elkeskenyedik a szoros és egy pár méter széles, vízzel feltelt szurdokban folyatódik. Neoprén ruhában lehet továbbmenni (a helyszínen kölcsönözhető) :.

.: Antalyának is vannak gyönyörű strandjai, amit érdemes lenne kipróbálni :.

.: meg mindenféle vásárfia, itt éppen egy autentikus kiárusítás :.

.: kelmék, kendők méter számra :.
Rengeteg bolt van az óvárosban, mindenfélét árulnak, de többnyire turistáknak való gagyit. A legtöbb bolt közös jellemzője, hogy nincs árcímke a termékeken. Bármennyire is szeretnénk hinni alku képességeinknek, egészen biztos, hogy mindig átvernek. Összehasonlítva a "bazár" árait a reptéri szuvenírboltok kínálatával, egyértelműen a reptér a nyerő választás. Jobb az árú minősége és az árak általában kisebbek, vagy ha nem legalább mindenkinek egyforma.

.: Hadrianus-kapu az óváros egyik leglátogatottabb nevezetessége :.

.: a fűszeresek...érdemes megnézni a táblákat :.

.: ékszerkészítő ezüst megmunkálása közben :.

.: jó volt, csak rövidnek bizonyult az 1 hét :.

aeduard

Nincsenek megjegyzések:

Instagram