Gyekei tavaknál


.: gondoltuk 1-2 órára kimozdulunk valamerre, ide jöttünk tavat, tájat, madarakat nézni és friss levegőt szívni :.


.: a második madaram, kékcinege (Parus caeruleus), elég félénk típus :.


.: gyalog a falvak között :.


.: újra egy cinege, rendkívül aktív madarak :.


.: a cinkéken kívül csak egyetlen hattyú került lencsevégre, de elég unalmas volt, mert leült, s nézte amint megyek felé :.


.: végezetül egy absztraktféle a jégen :.

Érdemes kilátogatni a Tóvidékre, jellegzetes mezőségi táj, mezőségi falvakkal. Látnivaló akad bőven, első sorban természeti, de akár Wass Alberthez kapcsolódó is.

@ Szabi - ide vissza kell menjünk közösen is, mert egyéb madarak is voltak, csak sajnos azokhoz nem voltam elég gyors.

aeduard

4 megjegyzés:

Robert Andras írta...

A nenikes a kedvencem... szamomra a elet furcsasagait es kulonlegessegeit juttatjak eszembe... Valoszinu egesz eletet igy elte le, megteve azt az utat akar napi tobb alkalommal is es bar eljart feje folott az ido, most is ugyanezt teszi... Lenyugozo! Amugy nagyival asszocialom egy kicsit! Neha eszembe jut es csodalom...

Szabi írta...

Azt leszamitva, hogy nekem nem szoltal, jo kis kepek!
Az a kornyek erdekes, ha jol emlekszem volt szunyog is boven nyaron...de siman vissza mehetunk ha egy picit melegedik az ido...esetleg satrat is csinalunk es mikor nnem lesz fogas malmozunk :) vagy esetleg kartyazunk, vagy filmet nezunk :)

aeduard írta...

@ Robi - köszi, h benéztél, valóban érdekes élmény volt nézni a nádasból a nénit, amint szép lassan, meg-megállva halad a havas mezőn

@ Szabi - hát mi ez a puhányság kéremszépen, máshová a testet oda kell tenni, itt meg várjuk a meleget :)

Szabi írta...

Hat tudod ahoz hogy elmeny legyen a madar cserkeszes, ahoz kondiciot is kell teremteni, mivel nem tudunk meleget csinalni varnunk kell ... :)

Instagram